Network Menu

Ordförandens rader

Hej alla SWEA medlemmar på Mallorca.

Denna gång en berättelse om Sverigedagarna i somras.

Året är 2017 och det är som alla andra SWEA –år/ sommrar fylldat med aktiviteter. Bland mycket annat SWEA´s årliga Sverigemiddag som i år gick av stapeln i Helsingborg. Jag hade på ett tidigt stadium bestämt mig för att vara med.

De flesta av oss bodde på Clarion Grand Hotel där vi togs emot av glada hurtiga Örestads–sweor som glatt prickade av oss från sina listor och snabbt sålde oss massor med lotter. Vädret var ett exempel på vackert sommmarväder i Sverige även om det på fönstret i mitt rum stod ”if it is raining outside wlecome to Sweden”. På kvällen tågade ett 50-tal Sweor i väg till kvällens mingel med surprise, vilket visade sig vara en god paella, sorlet var som vanligt långt över tillåtna decibel, fniss och skratt och glada utrop när man träffade gamla bekanta Sweor från alla delar av världen.

To be or not to be” på fredagen tog vi färjan över till Helsingör  för ett besök på

Kronoborgs fästnin. Denna gång var danskarna glada över att se många svenskar dä. Det har funnits tider då de sannerligen inte har varit glada över att se oss. I olika grupper guidades vi runt och i min grupp så var guiden ingen mindre är Horatio, Hamlets betjänt och gode vän. Vem vet mest om sin Herre, jo betjänten. Vi lärde känna slottet och scener som utspelats där på ett fantastiskt sätt tack vara Horatio.

Museet för sjöfart var vårt nästa mål. Det var en kort promenad dit och sedan var vi i torrdockan i vilken det är inrym. Arkitekturen ett strålande exempel på danskt kunnande. Projektet gjordes av BIG förkortning av Bjarke,IngelsGroup.  

Efter att ha stillat vår hunger med goda danska smörrebröd var det dags att ta del av Danmarks sjöfartshistoria både ur de rikas och fattigas aspekter. Det var ett hårt liv att vara sjöman och kanske än hårdare att vara hustru med barn till en sjöman.

Väl tillbaka till färjelägret i Helsingborg möts vi av poliser och knarkhundar. Vi fick en inblick i hur polisen tränar och arbetar med sina hundar. Allt var simulerat även den som de tog med knark i fickan. Polisen berättade att dagligen tar de flera som försöker ta sig in i Sverige med knark. Andra poliser ägnade sig åt att väga fordon, så inte ligger de på latsidan minsann.

Snart ska vi vara på rådhuset.Jag mår pest och pina men räddas av Karin Nerblad som i duggregn ger sig ut på stan till ett apotek, tack.Karin

Rådhuset i Helsingborg är fantastiskt bara det är värt ett besök. Byggnaden som är i nygotisk stil har en gång rymt både stadsfullmäktige, polis, häkte och rådhusrätten. Klocktornet är 65 meter högt, fyrkantigt och med en urtavla i varje väderstreck. Fyra lägre torn är runda mot Storgatan och kantiga mot Rådhustorget. Berättare om dess historia var ingen mindre än Helsingborgs Borgmästare Mats Sander som hälsade oss varmt välkomna och uttryckte sin glädje över att SWEA valt Helsingborg för att fira sin Sverige middag

Inne i Kommunalfullmäktigesalen skedde utdelningen av stipendierna samt hedersutnämningen till årets Svenska Kvinna ÅSK.

2017 Års Svenska Kvinna är Nikoo Bazsefidpay, född i Iran och kommen till Sverige som 13-åring. Grundare och ordförande i Tandläkare utan gränser år 2008., Klinisk Handledare i käkkirurgi på Karolinska Institutet samt tandläkare i försvarsmakten dessutom ung och vacker.

Tandläkare utan gränser ger många människor i fattiga länder chansen att få tandvård och lära sig något om tandhygien. Att bli vald till ÅSK ger bara ära inga pengar.

SIGRID PASKELLS STIPENDIUM I SCENKONSTER

gick i år till vad jag tror är den yngsta stipendiaten någonsin, 16 åriga Agnes Rosendahl, dansös vid Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm. Drömmar om att dansa på världsscener har nog många hyst. Drömma är gratis, men att nå dit är mer än hårt arbete Agnes kombinerar dansen med studier vid Adolf Fredriks Musikskola.

Meriter för att tilldelas stipendiet finns det gott om. Deltagande i flera tävlingar samt medverkan i uppsättningarna till Raymonda, Nötknäpparen och Svansjön vid Kungliga Operan. Tredje pris i stora Daladansen  och i år första pris. Sist men inte minst guldmedalj i franska danstävlingen Concour Grasse. Stipendiepengarna är vikta för studier i  Köpenhamn vid Kungliga Danska Balettskolan. En dag kommer vi kanske få äran att se henne som prima ballerina och kunna säga hon fick 10.000 US $ i stipendium av SWEA.

FÖR FORSKNING I SVENSKA SPRÅKET, LITTERATUREN OCH SAMHÄLLET.

Ian Giles, doktorand i skandinaviska studier vid Edingburghs universitet fick stipendiet på 10.000 US $ för sin avhandling ”tracing the Transmissions of Scandinavian Literature to the United Kingdom 1917 -2017” alltså under det sista seklet. Juryns motivering är att hans avhandling studerar översättningsaktiviteten från ett sociokulturelt perspektiv och kommer genom fallstudier av utvaldas verk att lägga fram användbara metoder för översättning av litteratur både för översättningsbranschen och förlagen, den bidrar också till större förståelse av den skandinaviska litteraturens egenart

Nämnas bör att hans svenska var utsökt, engelsmän brukar inte ha det lätt att tala ett annat språk.

 

AGNETA OCH GUNNAR NILSSONS STIPENDIUM FÖR INTERKULTURELLA RELATIONER

gick 2017 till Elin Marakatt, samisk kulturanalytiker och renskötare.Hon har djupa rötter och en gedigen bakgrund  i samisk  kulturhistoria. Elis arbete kommer att gå ut på att kartlägga hur Sverige och Norges politik och även konflikter länderna emellan när det gäller hur gränsöverskridande renskötsel har påverkat samernas levnadssätt, villkor och den traditionella renskötseln från 50-talet och fram till idag.

Projektet fokuserare på länders olika uppfattning av samernas urgamla rättigheter och hur detta påverkar deras framtid, samt söka en lösning på konflikten när det gäller gränsöverskridande renskötsel.

Studien görs i samarbete med Kulturvitenskapelig seksjon, Tromsö Museum och resultatet ska förhoppningsfullt bidraga till ökad kännedom om den samiska kulturen och dess historia.

Hennes samiska dräkt som hon gjort själv var otroligt vacker.

Efter allt detta var det dags att lugna hungriga magar så vi vandrade alla till Dunker Kulturhus, ytterligare ett prov på dansk utsökt arkitektur, ritat av Kim Utzon ung dansk arkitet med goda gener efter pappa Jörn Utzon arkitekten som ritade Sidneys Operahus.

Dunkers kulturhus är resultatet av att Henry och Gerda Dunker donerade hela sin förmögenhet till Helsingborgs stad. Paret Dunker var ägare till Tretorns Gummifabrik och jag är bergsäker på att det är fler än jag som haft gummistövlar från Tretorn som ung.

Kvällen bestod inte bara av god mat och dryck utan även ett fantastiskt framträdande av en av Ilze Stala Stegö körer. Spännande lotteridragning och mycket prat.Tack Örestad.

Massor med kramar till alla.

Britt-Marie

————————————————————————————————–

Tidigare inlägg

Efter ett långt sommarlov från SWEA så är det med glädje vi hälsar alla välkomna tillbaka till denna underbara ö och Mallorcas lilla SWEA värld. Förhoppningsfullt kommer vi alla tillbaka med förnyad energi och illusion.

Mycket väntar oss, kräftskiva, jubileum och kanske få några energiska att starta en SWEA Professional-grupp. (Bland annat)

En blick tillbaka på sommaren säger mig att SWEA verkligen är aktiv även under ”sommarlovet”. Jag deltog i Sverigemiddagen i Helsingborg. Det är en upplevelse att vara med på dessa arrangemang. De flesta av oss bodde på Gand Hotell där Örestadssweor tog emot oss och fick oss att känna oss varmt välkomna. Senare på kvällen var det god paella att äta och fantastiska tankeutbyten efter desserten. Kronoborgs fästning var utflyktsmålet dagen därpå, där ingen mindre än Horatio, Hamlets betjänt, tog emot oss och gav oss en oförglömlig vandring genom Hamlets tid på slottet. Smörrebröd är ett måste i Danmark och det var vår lunch, det ena godare än det andra. Llunchen var upptakten till vårt besök på Sjöfartsmuséet. Det finns massor mer att berätta om dagarna i Helsingborg och det tänker jag göra under en nätverkslunch inom en snar framtid.

Snart har vi också vår traditionella kräftskiva där jag hoppas träffa massor av Sweor med medföljande, snapsvisor är under tryckning, snapsen i kylen och kräftorna fångade.

Boka NU den 13 oktober det är datumet för SWEA-Mallorcas 25-års jubileum dit alla är välkomna. När jag ser vad som händer runt omkring oss kan jag inte låta bli att tänka, gud så lyckligt lottade vi är, låt oss njuta och umgås så mycket vi någonsin kan.

Massor med kramar Britt Marie

Avdelningsordförande SWEA Mallorca

——————————–

tidigare inlägg

 

April och maj månader med blåsippor, vitsippor, gullvivor som uti backarna står. Natten som skiljer dessa månader åt, är ursprungligen Walpurgis, häxsabbaten, då man eldade upp de som varit på Blåkulla. I lite modernare tider så är Valborgsmässoaftonen nästan som ett nyår man firar början på sommarhalvåret, eldarna bestod av djurens torra vinterföda samt annat skräp som vintern lämnat. Detta var början på den nya årstiden, kreaturen skulle på sommarbete och eldarna hjälpte till att skrämma bort de vilda djuren. I ännu modernare tider så sjunger vi glatt Vintern rasat ut ….. grillar, umgås och är fulla av förhoppningar om den ljusa årstiden som väntar oss. Att fira finns mycket, snart är det vår Nationaldag den 6 juni till minne av 1809-års regeringsform underskriven av Hertig Karl, sedermera kung Karl den XIII, en regeringsform som höll fram tills 1974. Inte att förglömma 1523 då Gustav Vasa efter att ha avskaffat Kalmarunionen blev kung i ett enat och självständigt Sverige, samt mycket mer som skett samma datum. Vi ligger långt efter vårt grannland Norge i firandet men sakta men säkert. Vad vi inte skall fira är att sitta vid en dator. Det är riskabelt, fråga mig som fått mitt mail hackat av någon pirat från en IP adress i USA som stulit mina mail och använt dem i illegala syften. Jag kan garantera att man mår illa av det. Kanske är detta peanuts om man tänker på den massiva spridningen av virus i största delen av världen, men man står alltid sig själv närmast. Den 6 juni träffas vi alla till lunch på Restaurang Boathouse på Paseo Maritimo för att sjunga du gamla du fria du………. och bara prata och vara glada över allt det goda som finns.

Kram

Britt Marie Avdelningsordförande SWEA Mallorca

……………………………..

 

Det är april månad, det är vår, det är varmt och det är kallt. Jag som varje dag möter de som är övertygade om att det är varmt, undrar varför jag har kofta på mig när de går i shorts, men det är väl vad våren står för. Vad våren också står för är att SWEA International haft sitt årliga möte och meddelar vem som tilldelats och utsetts till. Årets Svenska Kvinna 2017 som är Nikoo Bazsefidpay grundare och ordförande i tandläkare utan gränser. Ian Giles, doktorand i Skandinaviska studier vid Universitetet i Edinburgh, tilldelas SWEA Internationals Stipendium för sin forskning i Svenska språket, litteraturen och samhället. Elin Markatta, samisk kulturanalytiker och renskötare, tilldelas Agneta och Gunnar Nilssons Stipendium för Interkulturella relationer. Sist och yngst på listan är Agnes Rosendahl, 16 år och dansös vid Kungliga Balettskolan i Stockholm, som får Sigrid Paskells Stipendium inom scenkonsterna. Utdelningen sker under Sverigemiddagen i Helsingborg. Visst känner man sig stolt över att vara en SWEA och bidragit till att detta kan göras, det är då man känner hur stort SWEA är. Passar på att önska alla en fantastisk Valborgsmässoafton och glöm inte att det fanns en epok då man stod vid brasan i nya skor och kortstrumpor med blåfrusna knän och var jättelycklig att VÅREN var kommen. Massor med kramar till alla.

Britt-Marie

 

……..,…..,………………………..

tidigare inlägg

Hej alla SWEOR!

En riktig vårdag, knallblå himmel och strålande sol skall jag försöka pränta ner några kloka ord, vilket inte alltid är lätt. Under februari och mars månad händer massor i SWEA – världen. Alla har haft sina årsmöten; nya i styrelserna, så och på Mallorca där vi hälsar Barbro Tengelin och Birgitta Danielsson välkomna in i styrelsen samt att vi har fler som ställer upp och arbetar utan att sitta i styrelsen. Alla Sweor på Mallorca VÄLKOMNA till ett nytt SWEA-år 2017, under vilket vi ska fira vårt 25-års jubileum.

Utanför vårt territorialvatten händer massor, Sverige middagen i Helsingborg den 16 Juni – världsmöte i Perth den 19 – 22 oktober, alla är välkomna det är bara att anmäla sig.

SWEA står för mycket och spänner sitt välde över de flesta kontinenter vilket gör att vi har ett fantastiskt nätverk som vi egentligen utnyttjar för lite på personlig nivå. I många avdelningar finns SWEA Professional som är en intressegrupp öppen för alla som är nyfikna på företagsverksamhet och yrkesfrågor, du behöver inte vara aktiv men kanske har varit det . Det finns många SWEA medlemmar som har eller har haft spännande yrken och karriärer som har mycket av intresse att dela med sig.

SWEA Care är en annan intressegrupp vars syfte är att hjälpa andra medlemmar med vardagliga problem, en väns stöd kanske över en kopp kaffe, ett telefonsamtal eller under en promenad. Någon som kanske kan gå ut med din hund när du inte kan. Vara barnvakt vid behov samt mycket annat.

Glöm inte att gå in på vår hemsida. Det finns hela tiden något nytt, glöm heller inte att anmäla dig i god tid till våra arrangemang. Glöm inte heller att betala in årsavgiften. Som du ser är det massor man skall komma ihåg under dessa strålande vår månaderna.

Kram Britt-Marie

Avdelningsordförande SWEA Mallorca

……………………………………………………………………

Tidigare inlägg

Solen skiner och jag börjar tro att vi lämnar den kallaste vintern på länge bakom oss, hoppas jag, och eftersom det sägs att hoppet aldrig dör så blickar vi optimistiskt framåt både när det gäller vintern och SWEA Mallorca.

Vi har haft en hel del trevliga och givande aktiviteter bakom oss, den 9 februari var en intensiv dag först en fantastisk lunch på Ram Bar sedan kaffe och mycket annat hemma hos Caj plus föredrag om Spaniens historia av Jan Törstedt. En del av oss gav

inte upp så lätt utan vi fortsatte till Galleria Horrach Moya för att njuta av Pep Girbents fantastiska konst. Med andra ord en hel dag i SWEAs regi, att vara SWEA är aldrig långtråkigt.

Över hela SWEA världen bubblar det av aktivitet under februari månad, alla avdelningar har sina årsmöten, så också vi på Mallorca det är den 22 februari på Svenska kyrkan, missa inte att anmäla dig och är du inte Swea men vill se och träffa oss är du också välkommen på ett glas Cava och att komma med de frågor du vill ställa.

Njut av att solen skiner, mandelträden blommar och Mallorca är som bäst, ett litet Eden på vår jord.

Kram Britt-Marie

Avdelningsordförande SWEA Mallorca

————————————————————————————

Årets sista SWEA Mallorca blad, det känns alltid vemodigt när något är det sista men fortsättning följer. Julen står och klappar på dörren för att komma in. Palma är vidunderligt vackert upplyst. Över allt finns det julkrubbor. Allt cirkulerar kring julen, en jul nog så annorlunda än den som var när jag kom hit. Jag minns långa och krångliga förklaringar varför det i lasten på planet kommit åtta julgranar (utan import licens).Ut från flygplatsen kom det sju och i ett hem på Mallorca skulle de nog pröva att dekorera den, men några presenter skulle det inte bli för det var de tre kungarnas dag som gällde. En blick tillbaka säger mig att ”vår” jul har gjort stora framsteg. I går var det Lucia, i år på Plaza Santa Eulalia där det var massor med människor som med spänning väntade på Lucians ankomst, även det en sed vi exporterat hit.

En liten resumé av det gångna SWEA-året, vad SWEA behöver är fler medlemmar och fler som ger oss i styrelsen idéer om vad vi kan göra för er, vad ni vill se och vad ni kan bidraga med, fler unga efterlyses och till alla som varit med under året framföra alla de tusen tack som jag oftast bara tänker, samt önska alla en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR från oss alla i styrelsen.

Massor med kramar Britt-Marie

Avdelningsordförande SWEA Mallorca

…………………………………………………………………………..

Tidigare inlägg

Ibland slår det mig hur mycket man påverkas av sin barndom och uppväxt ett exempel är att här sitter jag vid sidan av ett stort fönster, solen flödar in och himmelen är “knallblå” hur kan man då skriva om Julbasarer, Luciafirande, julluncher och annat som kräver minst 30 cm snö en gråsvart himmel, nakna
träd och lite annat men nu är verkligheten sol och blå himmel så glöm det andra.
Innan allt med julen börjar skall vi äta sniglar, efter att ha fått lära oss om hur vardagen ser ut för en snigelfarmare, går sniglar in under benämningen “boskap” måntro? Nästa blir svenska kyrkans Julbasar som ni inte får missa. Den 10 december blir det julmiddag i restaurangen på Hotell Portixol i Es Molinar där inget av julens alla måsten kommer att saknas, sedan Lucia. Vi möts redan 17.30 för att med Monika Söderström besöka julkrubbor för att avsluta på Plaza Santa Eulalia för Luciafirandet som kommer att ske där, eftersom Plaza Cort är fullt med gatuarbeten.
På tal om barndom och uppväxt som formar dig får mig att tänka att jag
tror att vi i dag är dåliga på att skapa illusioner. När jag var liten, vilket
inte var igår, så hade vi illusioner om att det skulle bli skyltsöndagen för
då började julen, frysa näsan av oss för att med tindrande ögon se stadens
Lucia. Tomtens ankomst som var en pirrande upplevelse där man
kastades mellan skräck och lycka, skulle man få sina illusioner uppfyllda
och få det man plitat ner i ett brev som skulle vara klart den 6 december
för avhämtning. Mina barnbarn hämtar katalogen på Corte Ingles och
prickar noggrant av allt, sida upp och sida ner att sedan det reduceras till
max två saker bekymrar dem inte alls. Jag tror att de saknar illusioner.
Jag saknar inte illusioner jag tror och hoppas att vi skall kunna fortsätt att
ro SWEA båten att vi skall bli fler Sweor att vi skall kunna fira att vi fyller
25 år på Mallorca och mycket annat.
Massor med kramar till alla.
Britt-Marie
………………………………………………………………….

Hej alla Sweor,
Oktober månad, en månad i vågens tecken symbolen för balans och rättvisa. Med tanke på hur världen ser ut så tycker jag nog att det är lite obalans I det mesta Amerikas presidentkampanj och Spaniens presidenval

– vart är vi på väg?

VEMA har haft sitt årliga möte i år I Portugal, VEMA är stabilt och dess styrelse oförändrad. Om mötet kommer Kersti att skriva eftersom det är hon som deltagit. Mötena är en fantastisk källa till inspiration och till vad som skall göras.

En avdelningsordförandes uppgift är att skapa ett kontaktnät; skapa engagemang och gemenskap; vara kompetenshöjare, inkluderande, inspirerande, ledande och kunna samordna kul kvinnor. Det är mycket för en liten kvinna som jag men vi är fler I styrelsen och om alla drar sitt strå till stacken klarar vi det nog.

Några av oss hade ett mycket trevligt besök I klostret I Randa. Tack Mårten Sandberg för att du kom och berättade hur det var att bo i byn Randa tillsammans med Jules Sylvain. Många trevliga anekdoter fick vi fick ta del av.

Nu på onsdag 19 oktober lunch med föredrag och sedan, inte minst, är Sweorna inbjudna till manekänguppvisning kl 18.00 av George Rech på Corte Ingles Avenida. Alla som vill komma är välkomna. Lite inspiration till vintergarderoben är aldrig fel.

Kramar

Britt-Marie

 

——————————————————————————————————————————–

Tidigare inlägg från Britt-Marie

Hej alla Sweor,

September månad; månaden som innebär ett byte mellan värme och kyla, som sakta men säkert kommer krypande; månaden då vi njuter av färska fikon, underbara druvor vi gör marmelader, stoppar burkar med tomatsås som förhoppningfullt varar hela vintern vi sneglar på apelsinträden som till jul skall ge oss vitaminer som skall vara fram tills nästa sommar.

Sweor som varit försvunna i månader börjar dyka upp och vi har redan på vårt första styrelsemöte talat om jullunchen. Ideerna är många och strålande, vi kan göra massor men vi behöver att alla ställer upp och deltar.

Vi har haft ett möte med Svenska Kyrkan, oerhört positivt massor som skall finslipas och utvecklas, men bara till det bättre.

Nu är det inte många veckor kvar innan VEMAs årsmöte går av stapeln i Lissabon, vår representant är Kersti. Har du något som du gärna skulle vilja kom upp på mötet så tveka inte maila mig eller Kersti.

Välkomna tillbaka till SWEA efter en lång och härlig sommar, alla I stryrelsen ser framemot att träffa er ofta under höst och vinter.

Kram

Britt-Marie

 

 

Hej alla och en glad sommar.

September månad. Snart står vi inför en ny ”termin”. Det är lite som att gå i skolan med samma struktur på verksamheten. Verksamhet var ordet. Vi ser fram emot en aktiv höst som inleds med vår årliga kräftskiva. 25 paket med stora härliga kräftor finns i vårt frysrum. En av kökspojkarna undrade vad man kunde använda sådana där konstiga räkor till. Han fick en lång förklaring.

Ska jag summera sommaren så blir det, varmt, varmt och varmt samt lite saknad av SWEA-arrangemang, men det får vi ta igen till hösten. De som varit i Sverige och tagit del av alla de fantastiska arrangemang, Sverigeresa, luncher, stipendieutdelningar och mera får berätta när de kommer tillbaka. Höst, ja, mycket trevligt kommer att rulla gång. SWEA Professional ska starta sina träffar som är till för alla. Konditionen förbättrar vi med promenader. Inte bara detta utan mycket mer.

Vi har fått några nya medlemmar som vi önskar alldeles extra välkomna,. Samt hoppas att det kommer många fler till hösten. Vi ses snart.

Kram från Britt-Marie           

——————————————————————————

Efter ett skyfall utan liknelse under hela vintern så skiner solen åter på oss.

Maj månad, en månad då flyttfåglarna är i rörelse, så även många Mallorcasweor som möter sommaren i vårt ursprungsland. Vi som blir kvar här har en del att se fram emot. 6 juni, Sveriges nationaldag, firar vi på Casa Jacinto I Genova. Träna redan nu på nationalsången. Midsommar firas traditionsenligt på stranden i Can Pastilla.

Och sist men inte minst lägg på minnet att i september blir det kräftskiva. Vi har redan börjat “fiska” efter stora härliga kräftor. Detta är vad som kommer att ske på Mallorca. Är du i Sverige så missa inte Sverigemiddagen den 5 augusti.

En härlig ljuvlig sommar önskas alla av

Britt-Marie     

————————————————————————————————————————                                                                                

April månad, vårmånaden framför alla. Hade jag varit i Sverige så hade jag redan plockat hästhovar, snödroppar, blåsippor, vitsippor och kanske en och annan gullviva, men nu är jag här på Mallorca och njuter av solen har redan klarat av ett besök på stranden. Varmt var det inte mätt med min mallorkinska måttstock. Hade det varit med min svenska så hade det varit varmt och ljuvligt.

Snart är det Valborgsmässoafton och då påbjöd traditionen att man fick ha kortstrumpor, helst vita. De gjorde sig utmärkt mot ljusblå frysande knän, fullt så drastiskt behöver det inte vara här utan den firas med glädje, god mat och trevligt sällskap på Ca Na Susi tillsammans med Svenska kyrkan, läs mer om detta i programmet.

Maj månad bjuder på många aktiviteter bland annat får vi besök av Sweor från Bryssel, vilket skall bli trevligt. SWEA Mallorca kommer att ordna en lunch så att alla Sweor här som vill kan få träffa dem och utbyta tankar och idéer, ju fler som möter upp ju trevligare blir det.

Massor med kramar till alla “gamla” och “nya” SWEOR.

Britt-Marie