Network Menu

SWEA International månadsbrev

SWEA ordfKära vänner,

Nu är alla nya styrelser på plats ute på våra avdelningar och jag vill passa på att än en gång önska alla ett fint SWEA-år!

Vi är nu i slutspurten inför SWEA Internationals årsmöte här i Rom och nedräkningen har börjat. Styrelsen kommer att få tid att sitta ner och diskutera olika frågor som kommit upp under året, speciellt på höstens regionmöten. Vi har inte setts på ett helt år och det blir värdefulla dagar. Vi ska också planera framåt, kanske drömma litegrann. Vad vill vi med SWEA?

Lördagen den 1 april genomförs SWEA Internationals årsmöte. Jag är så glad att så många åhörare har anmält sig! Mötet ska sändas över internetverktyget GoToMeeting och du som är intresserad av att följa det kan kontakta office(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.orgför att få länken till mötet. Vi planerar också att posta kortare filmsnuttar från mötet i vår slutna Facebook-grupp SWEA Världen.

Det är nu hög tid att anmäla sig till både Sverigemiddagen i sommar och Världsmötet i höst.

Missa inte årets Sverigemiddag! Det är ett lysande tillfälle till att känna av den äkta SWEA- känslan. Sweor från alla världens hörn möts och stämningen är hög. Varför inte samla ihop ett gäng från din avdelning och åka dit tillsammans? Vi delar ut våra tre stora stipendier och utmärkelsen Årets Svenska Kvinna på Helsingborgs Rådhus fredagen den 16 juni och därefter följer middag på Dunkers Kulturhus.

Här kan du läsa mer och anmäla dig: http://sommar.swea.org/2017/program- sverigemiddagen2017/

Världsmötet i Perth 19-22 oktober blir något alldeles unikt. Här får vi uppleva Australien och samtidigt ta del i intressanta möten och träffa Sweor från hela världen. SWEA Perth erbjuder flera fantastiska utflykter och middagar med god mat och dryck.

Våra avdelningsordförande har regionernas årsmöten under fredagen och får tillfälle att samlas och byta erfarenheter under ett och samma tak.

Här läser du mer om Världsmötet och anmäler dig: http://vm2017.swea.org

Vänliga hälsningar
Christina Hallmert
Ordförande SWEA International

———————————————————————————

Tidigare månadsbrev

God fortsättning på ett nytt, spännande SWEA-år!

Avdelningarna har nu sina årsmöten i ungefär en månad framåt. Det är här det börjar, man går med i styrelsen och upptäcker vilken fantastisk organisation SWEA är.
Lycka till med era nya styrelser och glöm inte att tacka de som lämnar sitt engagemang. SWEA är ett lagspel där bollen spelas framåt tack vare många aktörer.

Kanske ett fint SWEA-diplom kan vara på sin plats vid avtackningen av en avgående styrelseledamot? Det finns nu på SWEA Interninfo precis som visitkortsmallar, avdelningsloggor och mycket annat som vår duktiga PR-kommitté varit med och utformat.

SWEA är en ideell förening och hur vi får använda SWEAs pengar regleras i våra stadgar. Det är mycket viktigt att alla styrelsemedlemmar i SWEA-avdelningar världen över respekterar det och har läst stadgarna. Även dessa finns på SWEA Interninfo.

SWEA International har sitt årsmöte den 1 april i Rom. Alla medlemmar är välkomna att komma och lyssna om man anmäler sig senast den 1 februari till vår administrativa chef på följande adress: adminchef(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org.
Vid årsmötet tillkännager SWEA Internationals styrelse årets tre stipendiater och Årets Svenska Kvinna.

Mycket snart kan man också anmäla sig till årets Sverigemiddag som arrangeras av SWEA Örestad i Helsingborg den 15-17 juni. Här sker utdelningen av våra fina utmärkelser och vi får träffa våra stipendiater och ÅSK. Dessutom planerar vi en SWEA Professional-konferens på lördag förmiddag kostnadsfritt för de som är intresserade.

Vi SWEA-medlemmar har vårt engagemang för att främja Sverige och SWEA gemensamt, men vi har också olika intressen och därför finns det flera intressegrupper inom SWEA. Många avdelningar har kanske en bokcirkel eller en mamma/barn-grupp. Säkert känner många till vår konstnärliga intressegrupp SWEA Art. Nu finns mer och uppdaterad information om SWEA Professional och SWEA Care på vår webbplats. På sidorna finns både information och inspiration, varsågod och läs mer på professional.swea.org och care.swea.org.

Värdsmötet i Perth 19-22 oktober blir ett helt fantastiskt möte där Sweor från hela världen samlas. Vi får umgås och ha trevligt och vi får nyttig information om både SWEA och Sverige. Våra regionstyrelser får tid tillsammans och har sina årsmöten. Säkert är det första gången i Australien för många och det finns massor att upptäcka. Läs om mötet och alla spännande utflykter här: http://vm2017.swea.org och anmäl dig senast den 30 april för att betala den lägre anmälningsavgiften.

Slutligen vill jag påminna om att sista dagen för att nominera Årets Svenska Kvinna är den 1 februari! Tänk om just din avdelning nominerar årets ÅSKa! http://ask.swea.org/nominering-ask/

Vänliga hälsningar
Christina Hallmert
Ordförande SWEA International

……………………………………………………………….

Tidigare inlägg

Ingen har väl kunnat missa att årets stipendieutdelning och Sverigemiddag gick av stapeln den 5 augusti i Göteborg?

Där samlades Sweor från när och fjärran. Flera nya medlemmar deltog, vilket var extra roligt!

SWEA Göteborg stod för ett perfekt program med välkomstmingel, utflykt till Älvsborgs fästning och vernissage av SWEA Art.

Årets Svenska Kvinna, den 25:e i raden, och våra stipendiater fick sina utmärkelser och bidrog med fantastiska presentationer! Under Sverigemiddagen uppmärksammade vi flera tidigare ÅSKor och fick njuta av vacker sång av årets  Paskell-stipendiat Viktor Rydén.

Ukulelebandet bjöd på underhållning och det dansades faktiskt ganska vilt mellan borden!

Med andra ord en mycket lyckad kväll som avslutades med att fanan som SWEA fått av Kung Carl XVI Gustaf överlämnades till SWEA Örestad som står värd för nästa års Sverigemiddag.

Tack SWEA Göteborg för fina dagar på bästkusten!

Christina Hallmert

Ordförande SWEA International

——————————————————————————————–

Kära Sweor,

Våren är här vilket för mig är synonymt för energi och inspiration. Ut med det gamla, rensa i garderober osv. Samma sak händer i SWEA nu när vi har nya styrelser och kommittéledamöter och visst är det härligt med nytänkande och motivation. Men man ska inte kasta ut barnet med badvattnet, tänk på att tidigare styrelsers erfarenheter faktiskt är grunden till vad som händer i dag och i morgon i SWEA. Låt oss gemensamt bygga vidare på samma grund och på så vis värna om vår identitet.

Lite beroende på var vi bor tar vi nu hand om våra trädgårdar och balkonger och börjar planera inför sommar och semester. Skriv redan nu upp Sverigemiddagen i Göteborg den 5 augusti! I år ska utmärkelsen Årets Svenska Kvinna firas alldeles extra med en festlig ÅSK-parad där vi hoppas få se många av dessa fantastiska svenska kvinnor passera revy.

Men innan dess ska många andra roliga SWEA aktiviteter gå av stapeln, sommarfester, silluncher och picknick i det gröna. Vi får inte glömma de medlemmar som är lite äldre och kan behöva hjälp att komma till och från våra programpunkter. Så varför inte slå en signal och erbjuda skjuts? Kanske får du dig en fantastisk historia på köpet!

Christina Hallmert
Christina Hallmert

Ordförande SWEA International

 

Månadsbrev från Christina april 2016