Network Menu

Ordförandes rader

Tack alla glada SWEOR som kom på årsmötet!

Tack också för att det alltid är så många som kommer på våra aktiviteter! Vanligtvis säger man att man ska vara nöjd med att det kommer ca 10 % av medlemsantalet och vi har snittat 20 – 25 % utslaget på hela året. Fantastiskt! Har ni önskemål om särskilda utflykter eller annat ni skulle vilja göra är ni hjärtligt välkomna med förslag.

Nu är vi åter en fulltalig styrelse vilket känns otroligt bra. Vi har redan hunnit med ett första styrelsemöte – efter det konstituerande mötet och årsmötet. Den del av programgruppen som finns här på ön har dessutom haft sitt första möte! Otroligt bra start på det nya året.

Tyvärr fick Helena Englund Hjalmarsons roliga och intressanta föreläsning om Det moderna Svenska Språket ställas in då Helena var så sjuk att hon inte kunde flyga hem till Palma utan var tvungen att först tillfriskna i Stockholm. Vi återkommer förstås med nytt datum för hennes föreläsning. I mars kommer en annan mycket duktig kvinna att lotsa oss i den juridiska snårskogen, nämligen jurist Anne Reese – missa inte det!

Nu kommer även en hel radda med roliga tillställningar som den traditionella Påsklunchen på Hotel Ponent Mar, Valborgsmässoafton tillsammans med Svenska Kyrkan i Sant Blai utanför Campos, 40-årsjubiléet – detaljerad information kommer i nästa månadsblad, Nationaldagen och Midsommarfirandet på stranden i Can Pastilla. De är bara att ladda inför alla fester!

Personligen flyttar jag äntligen in i min egna lägenhet bland flyttkartonger, stendamm, köksskåp och lådor utan knoppar då dessa försvann någonstans i Sverige under hantering av DHL, mera stendamm, skurkvastar och några hantverkare som ska fixa det sista – allt i en enda röra – men det ska bli underbart!!!

Eftersom jag flyttar behöver jag adressändra och skaffa boendeparkering. Började med att försöka fixa boendeparkering hos den lokala polisen. Behövde förstås boka tid och fick en tid kl 08.51 ett par veckor senare. Nästa match var att försöka få rätt adress registrerad på mitt Gröna kort. Fick tips om att gå till City Hall vid Placa Eulalia för att få hjälp. Efter ganska lång väntan kom jag fram till en snäll dam som höll på att svimma när jag svarade i mobilen. Överallt i lokalen sitter ju lappar med överkryssade mobiler. Jag såg nämligen att det var min köksleverans som ringde och då gäller det bara att gilla läget och svara. Den snälla damen kunde ingen engelska men när jag pratade in på den förbjudna mobilen och den pratade spanska med henne, sken hon upp. Hon förklarade att om jag betalade 1,30 € skulle jag få ett certifikat som jag skulle ta med till Oficina d’Estrangeria som då skulle hjälpa mig. Har varit där förr och kan hålla mig för skratt… Väl där behövde jag inte lägga ifrån mig vare sig väska eller annat för att gå igenom larmbågen. Mina stavar ger mig väldigt många fördelar ibland. Framme hos en annan polis fick jag veta att jag måste gå till baren tvärs över gatan! Ursäkta ska jag gå till en bar??? sa jag. Ja, på andra sidan gatan sa polisen. Jag gick till baren där en man som kunde engelska tog med mig till en dator för att beställa tid åt mig. Tyvärr, sa han det finns inga tider kvar på nätet, du får åka till Ibiza. Ska jag åka till Ibiza för att ändra min adress i Palma??? sa jag. Si si sa han. Nu är det färdiglekt tänkte jag – vill de inte veta var man bor så får det vara så. Tänker inte ta båten till Ibiza för att ändra adress i Palma.

Anlände exakt 08.51 imorse till lokalpolisen för att hämta P-tillståndet och nu har jag fått mitt lilatillstånd – 24 € för ett år! Underbart! Frågade i förbifarten om det stämde att man måste åka till Ibiza för att ändra adress? Nej, mycket märkligt sa de – gå till polisen vid Paseo Mallorca. När jag är på väg ut kommer en av poliserna springande och säger att den polisstationen ligger på en gata som heter Calle Ibiza. Hittar den inte så om någon vet får ni gärna tipsa mig. Allting löser sig! Slutligen behöver vi Lotterivinster så om ni har något ni vill skänka tar vi tacksamt emot era gåvor.

Tack för denna gång och sköt om er och varandra!